Снимка: БГНЕС

Министърът на регионалното развитие в оставка Петя Аврамова си тръгна от заседанието на временната парламентарна комисия, която проверява за евентуални нарушения и злоупотреби от настоящето управление, без да отговори на въпросите за дейността на държавното дружество "Автомагистрали" АД, предаде БГНЕС.

"Не желая да участвам в този предизборен пиар", заяви министър Аврамова, напускайки залата минути преди да започне точката с нейното изслушване.

Дейността на дружеството бе определена като един от приоритетите за проверка от комисията, а от партията на БСП многократно са повдигали въпроса за множеството директни възлагания на поръчки, които "Автомагистрали" прехвърля на други строителни фирми-подизпълнители, с което се заобикаля Закона за обществените поръчки.

Преди това министър Аврамова отговаряше на въпросите на депутатите за незаконният строеж на хотел-подпорна стена на плаж Алепу, наблягайки на факта, че се води съдебно производство и трябва да се изчакат резултатите от него.

Освен нея по темата трябваше да говорят още началника на ДНСК, директора на РИОСВ – Бургас, арх. Ангел Захариев от "А и А архитекти" и изпълнителния директор на "Главболгарстрой холдинг" АД. Никой от тях обаче не се яви на заседанието, което бе последното за този парламент.ду си. Виждате, че когато водя заседанията проявявам търпимост и изчаквам всеки да се изкаже, заяви в заключение председателят на 45-тия парламент.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase