Снимка: БГНЕС

Въпреки че краят на този парламент се вижда, законотворцтие днес се заеха с намаляването на партиите субсидии. Предложението на ИТН е те да паднат от 8 на левче на глас.

БСП, ДПС и ДБ обявиха, че няма да подкрепят такова предложение.

Заради това председателят на ПГ на ИТН Тошко Йорданов нападна левицата като я обвини, че не си плаща наема.

Още по темата
"Искам българските граждани да знаят нещо за вашата партия, не стига, че имате такова голямо държавно финансиране, ами вие към 1-и март 2021 г. за централата ви на "Позитано" 20 не сте си платили наема в размер на 148 180 лв. Към общината задължения имат и НФСБ, и "Воля", каза той.

Според него се пренебрегва волята на 2,5 милиона българи, които на референдума поискаха субсидията за партиите да паднат на 1 лев.

"При нас членският внос е 10 лева на месец, някои от вас имат 2 лева на година и се издържате от парите на хората. Харчите субсидиите за глупости – едни ги държат на влог, други правят партийни телевизии", скочи той.

"Хората казаха колко биха давали за издържане на партии и това е 1 лев на глас, всичко останало е алчност", настоя Йорданов.

Крум Зарков от БСП призна, че БСП е в затруднено финансово състояние, защото миналата година също беше отрязана субсидията за известно време.

"Имахме направени бюджети и на няколко пъти драстично съкращавахме разходите, но ако си мислите, че ще отидем да се молим на някой мастит бизнесмен да плати тока на "Позитано", жестоко се лъжете", отсече той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase