Снимка: БГНЕС

Срокът на служебното правителство може да бъде по-дълъг, защото ще управлява докато се състави редовен кабинет, заяви Огнян Герджиков. Според него промените в Изборния кодекс са гласувани твърде бързо.

"Дали може да засадите дърво и след пет дни то да даде плодове? Това направи парламентът с тази скорост на приемането на нов Изборен кодекс – голяма язва е това и затова имаме калпаво законодателство. Непрекъснато го променяме и гоним инвеститорите от България", каза Герджиков пред bTV.

Той не изключи да има хаос на предстоящите парламентарни избори.

Още по темата
"Много ме притеснява това машинно гласуване, което на пръв поглед изглежда много модерно и технологично, но не е съвсем така. Нека да се помислим защо само в няколко държави по света има въведено такова машинно гласуване. Това са държави, които не блестят със своята демократичност – Бутан, Индонезия, Венецуела", обясни Огнян Герджиков.

Той прогнозира, че можем да влезем в тежка политическа криза.

Според него служебният премиер трябва да бъде стабилен и сериозен човек, компетентен и равно отдалечен от политическите партии.

"Основната му задача е ясна – да организира по най-добрия начин изборите, което никак няма да е лесно. Предполагам, че ще бъде юрист. Най-важното е един премиер да има подходящите хора за министри и съветници", смята Огнян Герджиков.

"Това Народно събрание ще постави абсолютен рекорд по кратък живот. Ще го запомня с изключителното бързане в законодателния процес, с огромния брой законопроекти, с не много добрия тон, с който се водеха дебати и заседания", добави той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase