Снимка: архив, БГНЕС

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ призова останалите партии в НС да загърбят партийните си интереси и да проведат такава кампания, която да гарантира диалог в следващия парламент, за да може да се излъчи правителство.

Според него 45-ото Народно събрание явно ще остане в историята не само с най-кратката си биография, но и с най-активната форма на популизъм.

„Именно този популизъм е причината за огромния брой на законопроекти и други актове на НС без оглед за последиците, без съгласуваност, без оценка за въздействието върху бюджета на страната в една такава сложна ситуация“, коментира Карадайъ.

Още по темата

Той увери, че ДПС ще подходи отговорно и няма да предлага законопроекти с предизборни цели, това е прекалено безотговорно.

„Да се заложат сега такива капани пред бъдещото управление е безотговорно. Пред НС стоят много по-важни въпроси - да трасираме пътя за решаване на кризата с пандемията, бедността, компрометирания държавен бюджет. За съжаление политическа воля за промяна няма“, отсече лидерът на движението.

„В нашата предизборна кампания мотото ни беше „Рестарт на държавността“. От 10 години от ДПС говорим за нормалност в политиката и непрекъснато повтаряме, че управлението трябва да е на базата на програма с приоритети с ясна визия за бъдещето на страната. Сега партиите в НС не си говорят, всяка партия е тръгнала да прави предизборна кампания. От ДПС отчитаме, че при днешното състояние на нещата още преди началото на предизборната кампания трябва да заявим ясно, че след предстоящите предсрочни избори е нужно да има такова НС, което да излъчи и действащ кабинет“, настоя Карадайъ.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase