Утре ще бъде връчен третият мандат на БСП, които заявиха еднозначно, че ще го върнат. Следва назначение на служебен кабинет от президента, който да подготви новите парламентарни избори. Политолозите не изключват варианта това да не са последните такива. Изборът на нов парламент ще заглади ли различията между партиите, които доказаха, че не желаят да се коалират и да съставят правителство.

Осъществяването на кабинет нямаше как да се случи заради отказа на Слави Трифонов да работи с партиите на статуквото. Аргументацията му беше силна, а сега се надява да получи по-добър резултат, рисков беше ходът, но той имаше право на това. Това каза за "България сутрин" Марая Цветкова от Студентски клуб на политолозите пред водещите Мария Константинова и Мирослав Димитров.

"Има някаква яснота по отношение на подкрепата, а не "ние се разбрахме на тъмно", има опит да се говори за политики. Разчупи се моделът на практика да се гласува заедно, а политиките трябва да се дебатират и да се предлагат - надявам се да се говори за политики, а не за постове и за назначения", заяви тя.

От думите ѝ стана ясно, че трябвало да се гласува актуализация на бюджета и вече сме в условията на политическа криза.

"Беше редно да се направи правителство, макар и с по-кратък срок на дейност. Българите за два месеца няма да променят възгледите си радикално", подчерта Марая Цветкова и допълни, че младите искат повече ясни правила, те се борят за демокрацията у нас и много от тях (покрай протестите) са се политизирали.

Според Иван-Асен Иванов oт Студентски клуб на политолозите ДБ можели да предложат готово правителство.

"Консенсусът между новите партии е налице, но отказът е принципен. Има все пак разлика между подкрепа и коалиция. БСП на последните избори бяха практически разгромени", обясни той за Bulgaria ON AIR.

"Всичко е в сферата на спекулациите. За нашето поколение характерно, че ние на практика сме израснали с управлението на ГЕРБ. Ние сме хора, които пътуват свободно, живели сме в чужбина и на младите хора им липсва, че не са достатъчно активни в ежедневния си живот", заяви събеседникът.

Гледайте целия разговор във видеото.

 

Коментари Напиши коментар

72

Някой

преди 1 ден

До До Тони

С митинги политика не се прави.
Всяко стадо си заслужава овчаря,иначе не е стадо!

71

канадката

преди 1 ден

До ами,
Има много преуспели хора от български произход живеещи извън България;лекари,инжинери,архитекти,специалисти по новите технологии и софтуерни специалисти .Техните деца наистина са в елитни училища и са между най-добрите.Перфектни и в образованието и във възпитанието си.Те не парадират,а знаят и могат;с по 3-4 литературно владени езика.
Интересите им се поразминават с тези на връстниците им в "далечната родина"-какво беше казала Елеанор Роозвелт?
"Интелигентните говорят за идеи,посредствените коментират себеподобните."

70

Анонимен

преди 1 ден

До ами,

Кои са тези млади?
Кои "българо-европейци" гласуваха за чалгаря?
Гастарбайтерите,тези които живеят на социялна помощ или просят в чужбина.Уау!Да, те вегетират в чужбина, а пък са израснали с чалгата,защото след 10 ноември 1989 културта в България умря.Изплува чалгата с вулгарния език и помпозността на новата "буржоазия" в черните "джипове" втора употреба.
Да живее Булгария!