Снимка: архив, БГНЕС

„В началото Великото народно събрание изглеждаше като днешния парламент. Много скоро обаче на хората интересът им прерасна в досада и усещането им за парламента се превърна в усещане за хаос. Точно това се случва в момента. Този парламент излъчва тотален хаос“. Този коментар направи пред БНР Първан Симеонов, изпълнителен директор на „Галъп интернешънъл Болкан“.

„Сумарният резултат от всичко това е, че много хора може да извърнат поглед от него. Това не съм много сигурен, че е добре за новите партии. Струва ми се, че, за добро или за зло, е по-добро за онова, което наричаме партии на статуквото“, каза политологът.

Още по темата

„Единственото тъжно е, че много бързо интересът на хората към парламента преминава в раздразнение“, допълни Симеонов. По думите му така промяната се дискредитира.

Историята по-често се повтаря като фарс, понякога и като трагедия, изтъкна Първан Симеонов, перифразирайки известната мисъл.

„Жалко за Антоанета Стефанова. Не знам защо се намесва в това, но вероятно го прави по съвест. Заслужава уважение всеки, който влиза в политиката, за да променя нещо“, коментира още Първан Симеонов.

Крайно време е да спрем да променяме изборните правила конюнктурно в 12 без 5, заяви Първан Симеонов.

„Никакви изборни правила, приети по този начин, няма да увеличат легитимността на изборите. Това беше предизвестена трагедия. Не може да променяш Изборния кодекс от днес за след два часа. Това са абсурдни неща“, каза Симеонов.
 

Коментари Напиши коментар

176

Закон на Джунглата

преди 5 месеца

Когато най-силната хиена от глутницата спре да се храни и се оттегли под някоя сянка да си почива, около остатъците от плячката настава битка на по-слабите кой да дояде оставеното от лидера.... ако някой се чуди какъв е тоя хаос в Народното събрание.

175

Анонимен

преди 5 месеца

Само кат му видите хна тоа физиономиата и нема нужда от приказки

174

11

преди 5 месеца

До 9А Славчо каза , че бил бягал от вътрешните зависимости!Нее, ти просто не можеш напълно да угодиш на външнитеси зависимости с тези резултати , които са определящи за съдбата ти изобщо!Демагог и подлец!