Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Докато други правят роботи, ние правим бетон и тухли. Така Тодор Колев, основател и председател на Кооперация “Комрад Кооператив", коментира Националния план за възстановяване и устойчивост, в ефира на предаването „Бизнес старт“ с водещ Христо Николов.

"На пръв поглед Националният план за възстановяване и устойчивост изглежда приличен, но на втори поглед се виждат диспропорции и липси – отделени са много повече пари за саниране, отколкото за наука. Планът изглежда съобразен с това как по-лесно могат да се усвоят средства, като например за бетон и тухли“, даде за пример гостът.

„По отношение на дигиталното бъдеще на образованието в плана има проекти за закупуване на техника, но няма идея как точно тя ще бъде използвана“, каза още Колев пред Bloomberg TV Bulgaria.

Друг недостатък на плана, който основателят и председателят на Кооперация “Комрад Кооператив" открива в него е липсата на персонализирано образование. По думите му в плана на България няма стратегия, проблем е липсата на дискусия и на прозрачност.

Италия имат стратегия да бъдат гигабит общество, но ние нямаме стратегия къде искаме да стигнем, каза още Колев.

"Светът се дигитализира във всяко едно отношение, това бъдеще вече дойде, няма време за изчакване, след тази криза светът трябва да мине на друга придавка, но българският план форсира на предишната предавка“, смята Колев.

Целия разговор гледайте във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase