Снимка: БГНЕС

"За разлика от парламента, ние работим. Вече мина един месец от изборите, а продължават умишлено да се протакат решенията. Днес е Велика сряда, ден на предателството. Неслучайно парламентът не се събра да работи, защото голяма част от умните, красивите и знаещите не ходят на работа така, както бях предупредил. Те обичат да спят до късно, друг да работи, а те да му намират косура", така премиерът в оставка Бойко Борисов коментира факта, че днес парламентът не успя да събере кворум и работи едва 10 минути. 

"Днес Юда предава Господа. Но пък затова с наше решение от 10 години Разпети петък е неработен ден. За да могат всички православни вярващи да могат да изскажат своята мъка, да отидат до църквата и да страдат заедно с Господа. Който иска да нарушава това, има началник, голям, Господ, който гледа. Не е само да ходиш на трети март или на Великден да се наредиш в "Александър Невски", за да няма къде да отидат обикновените хора, а по ежедневието се разбира кой е вярващ християнин", каза още Борисов и обяви, че в събота правителственият самолет ще донесе благодатният огън в България.

"Поредните им лъжи пак станаха факт. И вчера в бюджетна комисия, и пак казвам - вече цял месец след изборите никой не предложи план, всички се втурачиха да прислугват на Радев, да променят избирателните кодекси, без изобщо да се занимават с ежедневието на хората", заяви премиерът и благодари на министрите, че продължават да работят.

"Планът за възстановяване на България е изключително важен. Видяхме, че няма други планове, даже няма разумни предложения. Спазихме всички процедури, уважение към българския парламент, вчера Томислав Дончев отиде, представи, но разбира се, не чухме нищо градивно. За това възложихме на Томислав Дончев да започне консултации с КС, с оглед окончателното изпращане на проекта", каза още Борисов.

"След седмици и месеци горещи дискусии не знам какво още може да се каже. Вчера два часа в бюджетна комисия запознахме народните представители с Плана за възстановяване", заяви Томислав Дончев и добави, че тази сутрин е имал разговори с ЕК, като са готови да стартират всички процедури от комисията, за да стартира и проверката.

На срещата на министрите бе удължена и извънредната противоепидемичната обстановка - до края на май. Министър в оставка проф. Костадин Ангелов обяви, че България излиза успешно от третата вълна на COVID-19.

"Вчера продължават да говорят лъжи, че не сме осигурили средства и, че едва ли не, сме щели да ги оставим без пари. Това са лъжи. Никой четири години в условията на криза не ме е питал как осигуряваме с Ананиев пари и продължаваме да сме с най-нисък дълг и най-нисък дефицит от всички държави в ЕС", коментира Борисов.

Кирил Ананиев заяви, че са одобрени допълнителни средства, 83 млн. лева за допълнително възнаграждение от 1000 лв. на медицинския персонал. 23 млн. са за персонала в структурите на МЗ на първа линия. Останалите 60 млн. са за останалите медици на първа линия. Ананиев определи като неистина казаното от президента Радев, който обвини правителството в оставка, че не е направило актуализация на бюджета.

 

Коментари Напиши коментар

454

диди

преди 6 месеца

От *** глупост пак!

453

Анонимен

преди 6 месеца

Некои *** спят до обЕд

452

Анонимен

преди 6 месеца

Умните, красивите и знаещите /така им викат и от БСП - Боеко, откога говориш като БСП?/ бяха тези, които бутнаха Орешарски и върнаха Борисов на власт. Но Борисов не помни, защото това беше много, много отдавна - преди пет години. Борисов помни максимум шест месеца, и то, ако си го е записал /води си мило дневниче, намира се в чекмеджето, под пачките/.