Снимка: БГНЕС

На 27 април ще заседава Временната комисия по проверка за установяване на злоупотреби и нарушения при разходването на средства от Министерски съвет, министерствата, държавните органи, държавни предприятия и дружества с повече от 50% държавно участие през последните 10 години, съобщава БГНЕС.

На първото си заседание преди седмица, комисията, оглавена от Мая Манолова от "Изправи се. Мутри вън", прие "стартов списък" с девет, засега, приоритета. В списъка са включени шестте държавни горски дружества, сделките на Софийската стокова борса с предприятията с повече от 50% държавно участие, проекта "Турски поток" и "Булгартрансгаз", както и Българска банка за развитие.

Комисията ще проверява разходваните пари от третия кабинет на Борисов за четирите години мандат, строителството на магистрали и пътища, както и програмата за саниране.

В дневния ред на предстоящото заседание е записано като първа точка членовете на комисията да разгледат информация за изпратените писма до държавните предприятия и ведомствата, включени в "стартовия списък". Депутатите ще гласуват предложения за по-нататъшни действия на комисията.

Заседание във вторник ще проведе и Комисията по правни въпроси. На него депутатите ще проведат обсъждане за второ гласуване на законопроект за изменение и допълнение на Изборния кодекс, внесен от Ива Митева от "Има такъв народ".

Ще заседава и Комисията по бюджет и финанси. Народните представители ще обсъждат Проект на Национален план за възстановяване и устойчивост.

Коментари Напиши коментар

8

Дочо курбанджията

преди 1 година

Приготвям курбана, че с тия тежки заседания....

7

ХОРА

преди 1 година

А КОЙ ЩЕ ВНЕСЕ ПЛАНА ЗА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ В ЕК ДО 30 АПРИЛ?!? ИЛИ СЕ ОТЛАГА ЗА НЕИЗВЕСТНО ВРЕМЕ? ДА???

6

Веселинъ 7112136860

преди 1 година

Получих оргазъм от новината.