Снимка: БГНЕС

"Мисля че никак не е елегантно спрямо дама да се скриеш зад гърба ѝ. Това, че Трифонов номинира Антоанета Стефанова е чудесно, но е опит за заобикаляне на дадената отговорност", заяви пред Нова телевизия председателят на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова.

"На минутата, на секундата тя ще върне мандата. Тоест, "Има такъв народ" и лично, и персонално Трифонов няма никаква идея как се управлява и как се носи отговорност", смята Атанасова.

Още по темата
По думите й когато мандатът бил връчен на ГЕРБ, от партията заявили ясно и отговорно каква ще е структурата на Министерския съвет.

"Всички хора, които сме предложили, са с биографии и имена. Хора, които на следващия ден след избор могат да влязат в кабинетите и да работят", уточни Атанасова.

Според нея Слави Трифонов поставя президента Румен Радев в "странна ситуация" заради изявлението си, че ще върне мандата за съставяне на правителство.

"Животът на парламента към този момент не е съкратен и тук е важно да кажем, че за всякакво законодателство, включително лобистко и противоконституционно, вероятно ще носи вина и отговорност и президентът", смята председателката на ПГ на ГЕРБ.

Атанасова допълни още, че в ГЕРБ очакват коя ще е третата политическа сила, която ще получи мандат. Според нея това може и да не е БСП, а някоя от другите партии.

Относно провалените преговори за съставяне на мандат Атанасова посочи, че са имали намерение да бъдат достатъчно отговорни. Получили обаче арогантно отношение.

"Високомерието, особено в политиката, не е полезно изобщо. Трябва да се намира диалог. Ако сега някой вземе мандат, очаквам поне на разговори да ни покани", добави тя, но уточни, че разговори с БСП няма да се водят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase