Снимка: Dnes.bg

Лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов говори за първи път след заболяването си от коронавирус. Във видео, публикувано в личния му профил в социалната мрежа той посочи, че карантината му вече е свършила.

"В болничен съм в момента. COVID-19 ме удари в кръста. Аз и без това, заради проблеми с крака, съм с патерица - сега още по-зле, но мисля, че нещата са по-добре", посочи Слави Трифонов.

Още по темата
"Не е приятно 2 седмици под карантина. Сега трябва да се възстановявам още време, но това е каквото е за всички, такива са обстоятелствата", допълни Трифонов.

Той бе категоричен, че не е вярно, че партията му бяга от отговорност, след като заяви, че ще върнат веднага мандата на президента Румен Радев.

"На един камикадзе, който не иска да се самоубие и ти да му кажеш - ти си страхливец, т.е. как да коментирам нещо подобно? Така е разпоредил суверенът, така е раздал картите, така е гласувал уважаемият български гласовоподавател“, посочи Трифонов и продължи:

"ГЕРБ са първи, имаха възможността да направят правителство - не успяха. Ние нямаме възможността да съставим стабилен кабинет, защото просто нямаме необходимия брой депутати и необходимите партньори, за да се случи нещо подобно. В такава ситуация ние не можем да съставим кабинет“.

"Съставяне на "кабинет на малцинството" е зависимост от тези, които са част от нещо, срещу което се борим. Те не могат да бъдат управляващи. Народът не се е разпоредил така", подчерта Слави Трифонов.

"Ако ние направим правителство в момента, ще бъдем зависими и управлявани от партиите, които ще го подкрепят. И ние нямаме представа кое точно ще подкрепят", посочи още лидерът на „Има такъв народ“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase