Снимка: БГНЕС

Правителството правилно управлява финансите на държавата, заяви финансовият министър в оставка Кирил Ананиев на брифинг в централата на ГЕРБ тази сутрин, предаде БГНЕС.

Към 31 март фискалният резерв е в размер на 7,9 млрд. лева. В началото на следващата седмица фискалният резерв ще надхвърли 8 млрд. лева. Тоест, имаме два пъти по-голям от минимално изискуемия по закон, заяви Ананиев, който в петък не може да говори от парламентарната трибуна.

Още по темата

Дефицитът по държавния бюджет е отрицателен за първото тримесечие, но трябва да се знае, че не може да се сравнява първото тримесечие на 2021, със същия период на 2020 г. по една обективна причина – социално-икономическите мерки за пандемията, политиката по доходите и политиката в социалната сфера, обясни финансистът.

Ананиев прогнозира, че в края на април ще бъдем на балансирано бюджетно салдо.

До този момент правителството е изтеглило само 800 млн. лева, съобщи още той.

 

Коментари Напиши коментар

33

Анонимен

преди 7 месеца

Министре връшай милиардите които подарихте ,че ще има ревизия)

32

Анонимен

преди 7 месеца

Искам само да попитам не е ли някакъв конфликт на интереси това, че до като беше министър на здравеопазването г-н Кирил Ананиев, синът му вземаше на месец по осем бона от частната болница. Само питам, защото после като им слагат белезниците на поръчковите гешевти , няма никого да питам

31

Ха, ха,ха,хааааааааа

преди 7 месеца

КВИ ПЛАНОВЕ ИСКАТЕ ОТ ГЕРБ И БОКО , БЕ....ХА,ХА,ХАААААААААААНАЛИ ИСКАТЕ "ПРОМЯНА"??!ТОГАВА , ЩЕ ПРОМЕНЯТЕ И ПЛАНОВЕТЕ ЗА ЕС!!!!!!АЙДЕ , НА РАБОТА ....СТИГА СТЕ ХЛЕНЧИЛИ И МОЛИЛИ ЗА РАЗНИ "ПЛАНОВЕ"..ХА,ХА,ХА