Снимка: БГНЕС

Изпълнителното бюро на БСП свика заседание на Националния съвет на партията. В дневния ред на заседанието влизат няколко задачи - дали БСП ще подкрепи президентската двойка Румен Радев и Илияна Йотова за втори мандат, да отчетат резултатите си от  Парламентарните избори 2021 на 04 април и да очертаят бъдещите си задачи.

"Смятаме, че българският парламент, в този му вид, показва нещо различно. Лошото е, че дава сигнали, които по никакъв начин не удовлетворява това, което искат хората. Ние сме последователна партия и в този парламент ще продължаваме да настояваме за това, което сме записали в предизборната си кампания. Това, което се случи вчера, издава неопитността на повечето колеги. Искам ми се да не издава друго", каза пред Нова тв Иван Ченчев от левицата.

Според Георги Свиленски най-важната задача, която трябва да изпълни това Народно събрание, е промяна в Избирателния кодекс, следвани от мерките за подпомагане на българските граждани.

"Ние внесохме 6 законопроекта и очакваме подкрепа от всички политически партии. Те са за подпомагане на социалнослабите, на пенсионерите, на младите семейства, на майките с деца и на учениците. Именно това очакват българските граждани – грижа към тях и техните проблеми. Ние няма да участваме в скандалите, които се случват в парламента, тъй като считаме, че парламентът е място за решаване, а не за създаване на проблеми", каза той.

Чечнев подчерта, че БСП няма да подкрепят ГЕРБ за ново правителство. Левицата може да подкрепи кабинет от втората политическа сила, но само по политики и конкретни неща, защитавани и от БСП.
 

Коментари Напиши коментар

42

Анонимен

преди 1 година

Тази се прави че се допитва лъжа лъжес една дума не съм аз те искаха такамного добре знаем че обикновения БСПАР само е пулнителюТодор Живков пита имали против НЯМА прието

41

Анонимен

преди 1 година

Давай, Корни! Изритай мракобесната бокова хунта на бунището на историята!

40

Анонимен

преди 1 година

До43Шуробаджинащината съществува от време оно по нашите земи. Доказаха го всички партии досега. Това е е една от предпоставките за корупция. Така че, преди да лафиш, огледай се какво е състоянието на институциите.