Снимка: Правителствена пресслужба

Българският избирател категорично постави ГЕРБ на първо място и затова ние отговорно ще подходим при нашето предложението за съставяне на правителство. Това коментира премиерът Бойко Борисов в началото на днешното правителствено заседание.

Тези, които задават въпроса дали ни е страх от служебно правителство, самите те са страхуват от демокрацията. Един служебен кабинет има ролята да организира честни избори, подчерта той.

Още по темата
орисов е категоричен, че изборите, които се проведоха у нас, бяха прозрачни и добре организирани. Това е становището на международните наблюдатели от ОССЕ. Страховете, които се опитваха да наложат нашите опоненти, че ние ще опорочим вота или ще направим нещо незаконно и недопустимо, отново останаха една голяма лъжа, подчерта министър-председателят.

Той коментира, че ситуацията с пандемията остава тежка в света и правителството действа разумно.

През последното денонощие оздравелите от коронавируса са повече от новозаболелетие. В други държави има повече заразени, въпреки че ограничителните мерки са много по-строги. В следващите 2 месеца очакваме допълнителните 2,7 милиона ваксини на Пфайзер, които ще получим благодарение на европейската солидарност, заяви Борисов пред министрите.

Дали е търговска война или не, има кой да каже, но една по една ваксините биват опорочавани, хората се плашат, заяви той. Според него това може да попречи отчасти на ваксинационния план, но към момента хората могат да бъдат спокойни, защото има налични РНК ваксини.

Борисов посочи, че в ЕС вече тече подготовката на договорите относно ваксинацията и за следващите две години. "Това означава, че тази пандемия изобщо не се очаква да се размине лесно и да отмине", добави министър-председателят.

 

Коментари Напиши коментар

277

Анонимен

преди 1 месец

Какво стана с разследването за снимките с парите и златото? Какво казаха дали са истински или фалшиви?

276

Анонимен

преди 1 месец

Бойко дали ще го осъдят в Испания?Това ли е причината да се оттегли?Дали наистина има вила в Барселона?

275

Анонимен

преди 1 месец

Захариева да обясни за хотела подпорна стена,започна да се строи ,но беше спрян.Архитект Захариев дали е върнал парите или ще ги върша.