Снимка: БГНЕС, архив

Председателят на Групата на ЕНП в ЕП Манфред Вебер проведе телефонен разговор с премиера Бойко Борисов и го поздрави за победата на парламентарните избори, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

Вебер изрази надежда за сформиране на стабилно управление на България, основано на опита, което да се ползва с доверието на европейските партньори. По думите му пред България и Европа предстои още много работа по овладяването на пандемията, по Плана за възстановяване и устойчивост, по "Зелената сделка", както и за финализирането на процеса по присъединяването към Еврозоната.

Още по темата
Председателят на Групата на ЕНП в ЕП отбеляза, че в България е постигнат сериозен напредък по всяка една от тези стратегически цели и сподели увереността си, че ГЕРБ и Бойко Борисов могат да изведат икономиката от кризата.

Бойко Борисов информира Манфред Вебер, че ГЕРБ е получила доверието на над 837 хил. души и е спечелила вота в 24 от 31 многомандатни избирателна района в България. „Не са много партиите в Европа, които могат след пълен мандат отново да победят на изборите. И то толкова категорично! ГЕРБ вече има 5 поредни победи на парламентарни избори. Длъжни сме пред всички наши избиратели да направим всичко възможно да сформираме кабинет. Разчитаме, че останалите парламентарно представени партии ще демонстрират отговорност към стабилността на страната и ще излъчат правителство, ако нашето предложение за кабинет не бъде подкрепено. Времето за приказки свърши“, подчерта председателят на ГЕРБ, цитиран от партийния пресцентър.

Борисов и Вебер бяха единодушни, че тежката ситуация, в която се намират Европа и светът, изисква повече работа и мъдрост и по-малко популизъм.

"Партиите от ЕНП, с някои малки изключения, винаги сме били силни в действията. Ние сме най-истинската алтернатива на популистите, а не техни партньори“, посочи в разговора Борисов.
 

Коментари Напиши коментар

219

Анонимен

преди 1 месец

Дреме му на Вебер.

218

Анонимен

преди 1 месец

Този като Доналд Тръмп - още си мисли че е спечелил изборите!

217

Анонимен

преди 1 месец

Nona ОФ,ни моааа,шъомръ... подкрепили го “ икономически активнои и високообразовани”...