Снимка: БГНЕС

Адвокат Николай Хаджигенов от коалицията "Изправи се! Мутри, вън!" избра да е депутат от 25 МИР-София и по този начин отстъпи мандата си в Пловдив, където водеше листата, на председателя на Единна народна партия Мария Капон, която беше втора.

Самият Хаджигенов съобщи решението си във Facebook.

Още по темата
"Пловдив, един наистина великолепен град, обречен да бъде арена на лидерски битки по време на избори, дава свидни жертви, лишавайки се от народни представители кореняци. Пловдив, трябва да има народен представител от района! Затова, този път вместо един народен представител, ще има двама. Дори с един мандат, реално ще имат двама в Пловдив, защото ще остана и народния представител на пловдивчани, а двамата заедно с Мария Капон ще открием приемна в града, която ще посещавам достатъчно често. Така че, честито на пловдивчани", написа в профила си адвокатът.

По този начин Мария Капон се завръща в парламента, където бе народен представител в 40-тото Народно събрание от ОДС.

В новия парламент коалицията "Изправи се! Мутри вън!" ще има 14 народни представители.

Коментари Напиши коментар

84

Браво

преди 1 година

Тоя *** е национален герой, жертва се да стане депутат, сега е готов да се жертва да стане министър, ама накрая ще си остане обикновен пе.... Ст какъвто си беше.

83

?

преди 1 година

E нали оная устатата каза, че няма да е депутат. Ще трябва да се бият.

82

11

преди 1 година

Айдеее, почнаха с врътките. Туй да участваш в няколко избирателни района трябва да се забрани. По този начин се подменя вотът. Ама то се вижда, че и на новите бивши протестъри не им пука.