Снимка: БГНЕС

Благодаря на лекарите, професионалистите по здравни грижи, санитарите, стоматолозите и фармацевтите, за които през последната година нямаше почивен ден. Това написа премиерът Бойко Борисов в профила си във Facebook по повод Световния ден на здравето.

"Поздравявам здравните работници за професионалния им празник. Благодаря на лекарите, професионалистите по здравни грижи, санитарите, стоматолозите и фармацевтите, за които през последната година нямаше почивен ден. Но с много човечност и професионализъм те се справиха. Скърбим за медиците, които загубиха битката с болестта. Бог да ги прости!", посочи Борисов.

"Пандемията все още не е приключила, но с активното участие на всички, процесът на имунизация напредва и съм сигурен, че скоро ще успеем да се преборим с коронавируса. Осигурени са достатъчно предпазни средства, ваксини и лекарства. Работещите на първа линия получават допълнителни 1000 лева към заплатите си", заяви той.

"Работата на медиците след края на пандемията няма да спре. Затова работим и за подобряването на цялата здравна система. Модернизирахме спешната помощ с нови над 290 линейки. В цялата страна се ремонтират болници, поликлиники и здравни центрове. Създадохме Централизирана електронна система за закупуване на лекарствени продукти за нуждите на лечебните заведения. За улеснение на медицинския персонал и пациентите развихме и електронното здравеопазване. Убеден съм, че и новото правителство ще продължи по същия начин да подпомага здравните работници. Още веднъж благодаря и честит празник!", допълни той.

Коментари Напиши коментар

42

Qanon

преди 1 месец

Вижте много внимателно какво има във ваксините, тестовете и в медицинските маски!!! От ова зависи животът ви!!!

41

Анонимен

преди 1 месец

Бойко,и те ти благодарят - 11г безнаказано източване на Нзок с Милиарди !
директори на болници с 50хил заплати и рушвети,частни болници , далавери с лекарства и апаратура - Милиарди кражба !
а Народа мре на стълбите пред болниците

40

шизофреник

преди 1 месец

Защо благодариш на някой че си е свършил работата (в случая с лекарите дори не е свършена задоволително или изобщо)?