Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

До една година България ще излезе от икономическата криза, предизвикана от пандемията, прогнозира край Пловдив министърът на икономиката Лъчезар Борисов, цитиран от bTV.

Той обясни, че страната ни стои доста по-добре икономически от средноевропейското ниво и дори изпреварва някои държави от еврозоната.

Още по темата

Министърът на икономиката обеща помощ за всички ресторантьори и засегнати административно бизнеси, но тепърва ще бъде обсъдено с браншовете как това да се случи.

Лъчезар Борисов участва в първа копка на високотехнологичен завод за алуминиеви профили край Пловдив. Той уточни, че вече се полагат специални усилия за подпомагане на индустрията за справяне с COVID кризата.

„Вече на пазара е и мярката през „Фонда на фондовете“, която е аналог и малко по-развита от тази на Българска банка за развитие. Това ще е една новост. Разбира се, продължаваме с нови мерки, които са в следкризисния период, които да подпомогнат възстановяване на икономиката по линия на производствена ефективност, ресурсна ефективност, енергийна ефективност. До края на годината ще бъдат налични три фонда с обща стойност 900 милиона лева“, обясни Лъчезар Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase