Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Според червената шефка Корнелия Нинова БСП се е справила добре като опозиция и алтернатива в последните четири години.

„БСП не предаде избирателите си, не участва в договорки с властта, остана опозиция от началото докрай, въпреки изкушенията и натиска. Вкарахме като закони всичките си предизборни обещания, превърнахме се в алтернативата, ние сме първата политическа сила, която първа наложи практиката опозицията да внася алтернативен бюджет“, посочи тя в последния ден на това Народно събрание.

Още по темата

По думите й левицата има и сега алтернативна визия за управлението на държавата.

„Нашата работа като опозиция я свършихме добре, но обликът на всяко Народно събрание се дава от мнозинството, а то отхвърляше грубо нашите предложения. Управляващите наложиха арогантно и на моменти минаващо всякакви граници поведение. Те превърнаха НС в една от най-малко уважаваните институции в страната“, радкритикува соцлидерката.

Според нея мнозинството е променяло законите често и в разрез с всяка правна мисъл, за да се постави в услуга на премиера.

„Това мнозинство ще се запомни като едно от най-лобиските, корупцията се залагаше в законите и така стана ненаказуем“, скочи Нинова.

Според нея управляващите са наложили стил на крайна нетърпимост към опозицията.

„Мнозинството вкара парламента в група конфронтация и война с президентската институция. Освен това за 4 години мнозинството смени 15 от 19 министри заради корупционни скандали и некомпетентно управление, това означава, че на всеки 34 работни дни на парламента сте сменяли по един министър“, обвини още тя.

„След 9 дни се залага бъдещето на България. В тези кризисни времена на страната ни са нужни визионери, държавници, които да ни преведат пред трудности и да заложат гаранции за бъдещето на страната и просперитета ни като народ“, обобщи Нинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase