Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Министър-председателят Бойко Борисов поздрави гръцкия си колега Кирякос Мицотакис по повод Националния празник на Гърция – 25 март, съобщиха от правителствената пресслужба.

В поздравителния си адрес до Мицотакис премиерът Борисов отправя към приятелския гръцки народ сърдечни пожелания за благоденствие и по-нататъшен просперитет.

„В настоящия момент на тежки изпитания от различен характер съм уверен, че на основата на общите ценности и интереси, както и на взаимната солидарност ще обединим сили за преодоляване на трудностите и на техните, надявам се, временни последици за нашите граждани“, отбелязва още българският министър-председател в поздравителния адрес.

Премиерът Бойко Борисов изтъква, че през настоящата 2021 г. Гърция отбелязва 200-годишнината от началото на борбата за своята независимост. Борисов акцентира върху голямото значение на Гръцкото въстание от 1821 г. и припомня приноса и жертвоготовността на хиляди българи, които са участвали в него.

В заключение министър-председателят Бойко Борисов отбелязва отличните стратегически отношения между България и Гърция и приноса на двете съседни държави за напредъка на целия регион по пътя към Европейския съюз.

 

Коментари Напиши коментар

24

Анонимен

преди 2 месеца

До 24 България е толкова гола вода че никой не може сериозно да я смята за враг

23

България над всичко

преди 2 месеца

Гърция(наследник на византия) е вечен враг на България............Гърция заграби незаконно БГ-територии след подписването на Ньоския договор-1919 г................можем да поискаме анулиране на този срамен за България договор..........да, защото сега държава Австро-Унгария не съществува!!!

22

Анонимен

преди 2 месеца

За смях станахме по целия свят... На трти март къде беше, гърците поздравиха ли те....Преди ни имаха страха, сега какво....направи България посмешище, както го направиха и всичко папагали, които ти се мазнеха и величаеха...