Снимка: БГНЕС

Общ преглед
Доблестта на предците не може да изсели пороците на съвремието. То е наше дело  и наша отговорност. Това каза президентът Румен Радев в речта си по време на тържествената заря-проверка по случай националния празник на България 3 март.
Още по темата

„Трети март е ден за почит, но и ден за единение около историческата истина, около идеала на Левски, в който българите не се делят по вяра и произход, нито по сан или богатство, а заедно градят чистата и свята република. На кръстопътя на историческите ветрове, на който се намира България суверенитетът се отстоява с мъдра преценка и последователни усилия“,  посочи още държавният глава.

„Преди 143 години България възкръсва на картата на Европа. Народните деятели в Цариград зараждат независимата българска църква. Свободата най-сетне идва под знамената на руския цар Александър Втори. Както казва ген. Скобелев, Русия е единствената страна в Европа, в която има достатъчно идеализъм, че да воюва с чувства", посочи Радев.

Той припомни, че тази сутрин хиляди българи се поклониха пред подвига на опълченците ни от Шипка.

„Свободата и справедливостта никога не се дават даром, а всяко поколение трябва само да ги отстои. Да живее България!, завърши речта си Румен Радев.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар