Снимка: БГНЕС

Държавният глава промени решението си за датата на парламентарните избори - вместо на 28 март, те ще се състоят на 4 април. Какъв е отговорът на политическите сили?

Приветстваме и поздравяваме президента, че показа мъжество и въпреки че не е на 28 март, е само след една седмица - на 4 април. Но толкова се радвам, че не отложи изборите, че не обръщам внимание на датата. Това заяви лидерът на партия "Воля" Веселин Марешки в студиото на "Денят ON AIR".

"Промени в Избирателния кодекс са необходими, но не 2 месеца преди изборите. Често оставам неразбран, защото вървя 2-3 години преди другите. Ние от ВОЛЯ за първи път внесохме преди три години и седем месеца видеонаблюдение след изборите", отбеляза Марешки.

По думите му партията е внасяла такова предложение и през 2018 и 2019 година, но никой не е подкрепил идеята.

"Ние след четири години можем да излезем с гордо вдигната глава и да кажем, че не сме участвали в корупционни схеми. Убеден съм, че хората са разбрали, че ги излъгаха. Нека промяната, за която всички бленуват, да започне от днес, нека тези избори да бъдат състезание на отчет на свършена работа от всички нас", подчерта лидерът на "Воля" пред Bulgaria ON AIR.

Марешки обяви, че партията има идея да обедини голяма част от демократичната общност - "всички хора, които се чувстват демократи, не лидерите, които гледат само себе си".

"Ние сме готови за тези избори още от деня, в който сме влезли в 44-ото Народно събрание. Зад гърба си имаме голяма биография", каза още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase