Снимка: Bulgaria ON AIR

Невъзможните коалиции - кой ще управлява след изборите у нас?

По традиция тези, които загубят, казват, че изборите не са честни. Нищо отново няма да се случи, просто ГЕРБ останаха много дълго време на власт и скърцането със зъби срещу тях се засили. БСП, партията на Слави Трифонов и "Демократична България" вероятно ще кажат "изборите не бяха честни". Това заяви политологът и изпълнителен директор на "Галъп" Първан Симеонов в студиото на "България сутрин".

Още по темата


"Сега живеем в трудна ситуация и след изборите може да е още по-трудна, особено когато няма коалиции", посочи той.

По думите му консултациите, които президентът Румен Радев провежда за изборите, няма да променят неговия имидж.

"В България едва ли има повече от 5,5 млн. души, от които 3,5 млн. ще гласуват, което е добро ново за Европа", смята политологът и добави, че интересът към изборите у нас се проявява, "когато дойде някой нов месия".

"Трифонов има млада подкрепа, ще видим какво ще направи, ще видим каква ще е кампанията му. При Манолова ще видим ефекта от "Отровното трио", при ВМРО - от Северна Македония, останалите ще видим дали биха се коалирали", коментира Първан Симеонов пред Bulgaria ON AIR.

Според него за момента най-големият въпрос е как ще се управлява след изборите и отговорът е "няма да е лесно".

"След 2020 година нямаме право да се изненадваме от нищо. Тези ваксини ни бяха представени като светлината в тунела, но излиза някой и казва, че не е ясно кога ще се ваксинираме, обаче трябва да си стоим вкъщи. Дано това да не остане така до изборите, защото е ясно, че това е удобно за властта. Използвам повода да кажа да се спазват мерките", каза още политологът.

Коментари Напиши коментар

110

Анонимен

преди 1 ден

Младите хора са много темпераментни. Те нямат изградени представи за политиката. Палят се бързо и бързо гаснат. Това е спецификата на младостта. Едно говорят сега и не се знае до месеци дали ще продължават да имат същата мотивация. Като цяло младите хора не са много активни при гласуване. Те се успиват и не им се ходи по опашки да гласуват. Сякаш липсва мотивация за избори поради факта, че не са живяли в друго време и не са запознати с историята на хората, които ги залъгват с празни обещания. :)

109

Джинджър

преди 1 ден

Абе реформи кога ще правите бре българи ? Реформи до дупка , а ? Нацепиха ви акъла от реформи и пак недоволни. В чужбина си скъсаха потниците от чакане за реформи. :-)

108

До 107

преди 1 ден

Лууд ли си:
"Относителният дял на младите ще се вдигне "

Младите са против всичко старо. Това че са против Борисов, не означава, че ще идат да гласуват за Мая с уврежданията, Славчо с чалгата и Христе от Буджака.
Просто няма да гласуват и ще си останат в мрежите да гледат сейр