Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

БСП ще работи за честни и прозрачни избори, отсече червената шефка Корнелия Нинова и поиска подкрепата от всички граждани, защото от тях зависи промяната.

Според нея ГЕРБ за последните четири години е успяла да създаде две паралелни държави – едната на управляващите и другата реална.

„От екраните се чува, че има добра финансова политика, но реалната държава е с дългове. Реалната завърши 2020 г. с 380 хиляди нови безработни, а в тази на държавата се разкриват нови работни места. Има три картини, които обобщават всичко – онази с парите в чекмеджето, свлачището на пътя за Рилския манастир, след като премиерът се похвали и откри ремонта и третата е потопената под вода страна“, каза тя.

Според нея обобщението в момента е беззаконие, корупция и ненаказаност.

Още по темата
Нинова поиска отчет на правителството в какво състояние оставя България и да стане публично известно колко пари е похарчило и къде е отишъл всеки лев в кризата.

„Следващите месеци се залага бъдещето ни за десетки години напред. Предстои приемането на националния план за възстановяване и развитие, в плана на управляващите е заложено същото като през последните години, а нашите приоритети са здравеопазване по линия на европейското финансиране, електронната здравна карта на всеки, болниците няма да са търговски дружества, във всеки регион ще има болнична помощ, ДДС на лекарствата ще е 9%“, каза тя.

Като втора мярка тя открои образованието - изграждане на единна електронна образователна система, един учебник в един клас за цялата страна, преглед на съдържанието на учебниците.

Борба с бедността, неравенствата и демографската политика е другия приоритет на левицата – семейно подоходно облагане, отмяна на плоския данък, преизчисляването на всички пенсии.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase