Снимка: БСП

"Рано е да говорим за коалиции. Ние сме единствената партия с готова програма, обсъждана и приета на партийните ни форуми програма, презентирана в цяла България. Чакаме другите партии да представят програмите си с визия за управление на страната. Досега никой не ги е сложил на масата".Това заяви пред БНР Корнелия Нинова, лидер на БСП.

Още по темата

По думите ѝ е важно не само кой ще управлява България, а какво ще направи.

Според нея ниската избирателна активност, която се очаква на предстоящите парламентарни избори, ще доведе до по-ниска легитимност на партиите, които ще влязат в Народното събрание и по-малко доверие в бъдещия парламент.

"Чуваме идеи за промяна в Избирателния кодекс в последния момент. Експерти смятат, че ще се наложи това", коментира Нинова.

Лидерът на БСП подчерта, че е необходим цялостен план за различно управление, който не е с хоризонт до изборите, а да е стратегически проект за управление години наред, който да се изпълнява от няколко правителства.

"Правителственият план за възстановяване не предлага реформи, няма стратегическа визия за 10 години напред, а проекти на парче - останали от предишно оперативни програми. Няма гаранции за спиране на течове на европейски пари. Това крие рискове за България, защото може да не се отпуснат тези пари от ЕС", настоя тя.

Нинова беше категорична, че алтернативният план, предлаган от БСП, ще стигне до всеки гражданин.

Както и че не е отказана регистрация в съда на БСП след последния ѝ Конгрес.

"Никой съд не ни е отказал регистрация. Документите са внесени и чакаме първо дело следващата седмица. Нито са ни връщани, нито ни е отказвано. не очаквам проблеми, мисля че всичко по документите ни е наред", обясни тя.

Коментари Напиши коментар

260

Нинов

преди 3 месеца

Програма:
1. Преди изборите: обещания, обещания, обещания
2. След изборите: крадене, крадене, крадене

Извод: Програма има, гласувай народе.

259

Анонимен

преди 3 месеца

261- А ИЗБИРАЕМА, ИЗБИРАЕМА Е...ДОКАТО ИМА ЧЕРВЕНИ ОЛИГАРСИ С МИЛИОНИ И МИЛИАРДИ С НЕИЗВЕСТЕН ПРОИЗХОД- БСП ЕДРИ МИЛИОНЕРИ ЩЕ БЪДЕ ВИНАГИ В ПАРЛАМЕНТА И ЩЕ ДЪРПА РАЗВИТИЕТО НА БЪЛГАРИЯ НАЗАД. ГЛАВНИЯТ ПРОКУРОР ИМ ЗАКАЧИ ЕДРИТЕ СПОНСОРИ И ТЕ ИСТЕРЯСАХА- ,,,ЗАЩО СТЕ ПРОТИВ ГЛАВНИЯТ ПРОКУРОР, ЗАЩО ПРОТЕСТИРАТЕ ПРОТИВ НЕГО- ПИТА РЕПОРТЕР ПРОТЕСТИРАЩИ СРЕЩУ ГЕШЕВ- АМИ ЩОТУ......ТОЙ НИЩО НЕ РАЗБИРА, НИ ЗНАЙ КОГА ДА ХВАЩА...

258

Анонимен

преди 3 месеца

Докъто партийте на ДС са във властта (БСП, ДПС) България ще си е един клозет без бъдеще.