БСП сезира главния прокурор за изнесените факти за безстопанственост, корупция, престъпно бездействие и умишлени действия на министри, областни управители и кметове, касаещи напоителни системи, язовири, ВиК инфраструктура, пречиствателни станции. Това съобщи лидерът на българските социалисти Корнелия Ниова във Фейсбук. 

Реакцията на БСП е само ден след като министърът на околната среда и водите Емил Димитров изнесе по време на петъчния парламентарен контрол скандални факти във ВиК сектора. Той предупреди, че те ще доведат до водна криза в страната и водни бунтове.
Още по темата
 
"Водата е национално богатство и въпрос на национална сигурност“, написа Корнелия Нинова и уточни: „Сезираме главния прокурор  за изнесените факти. Ще му предоставим стенограмата от заседанието,  за да започне проверка за евентуални извършени престъпления от министри, от областни управители и кметове, както и от самия премиер Борисов за неупражнен контрол".
 
Веднага след изложението на министър Димитров относно смущаващите данни за ВиК сектора, лидерът на левицата в парламента Корнелия Нинова заяви от трибуната: "Чухте най-вярната и безкомпромисна оценка на управлението на Бойко Борисов. Въпросите за въздуха, чистата вода и храна са въпроси за здравето на нацията".
 

Коментари Напиши коментар

35

Тикволандия

преди 3 месеца

До Каракачамаков: Държавната каса я източват Бойко и правителството му с нови и нови заеми. И това не са пари, от които ще се получи печалба, а дълг, който децата ни ще плащат.

34

карачанаков

преди 3 месеца

Ама да поискат да разследва безстопанствеността в партията им и кой им източи касата.

33

Анонимен

преди 3 месеца

ЗАЕДНО С ФАКТИТЕ ЗА ВОДАТА ДА ИЗПРАТИ И ПРОИЗХОД НА КАПИТАЛ.