Снимка: БГНЕС

Ние оставяме на поколенията след нас едни сериозни дългове. Това заяви в студиото на "Денят ON AIR" депутатът от БСП Милко Недялков.

"Няма как да подкрепим този бюджет, защото той няма ясна визия. Нещата в бюджета не са навързани така, че да имат ясна цел. Имаме разширена рамка на заемите, което е лошо за бъдещето - дълговете сега са надраснали дълговете през 1989 година", подчерта Недялков.

Той обясни, че средствата за пандемията е трябвало да бъдат харчени умно и предварително обсъдени.

"Тази мярка 60/40 предоставяше повече средства, а с тези 24 лв. няма гаранция, че хората ще бъдат върнати на работа от същия работодател. При една такава криза хората в България нямат вяра в мерките и не знаят коя мярка как може да им помогне. Тези мерки засега ме действат", коментира още пред Bulgaria ON AIR Милко Недялков.

По думите му БСП е направила 24 предложения за бюджета на НЗОК, като нито едно не е било прието.

"За държавния бюджет направихме 138 предложения", заяви той и добави, че не може хора с различен трудов стаж да получават еднакви пенсии.

"Това е несправедливост. Учителите, които са се осигурявали до 2010 година, са с до 3 пъти по-малки пенсии от пенсиите на учителите днес. За 5 години можем да направим така, че всички пенсии да са преизчислени и да има чувство за справедливост", подчерта категорично той.

По неговото мнение, ако са били намалени депутатите на 120, за тези, които чрез политиката искат да си решат политическите проблеми, щяло  да бъде много по-лесно за тях да контролират парламента.

"В България има много хора с увреждания, които никъде в мерките на правителството не се споменават, обхватът на закона не нарасна, беше орязан кръгът на хората, които да могат да получават асистентска помощ", заяви той и посочи, че за хората с увреждания е необходимо да се разкрият работни места, както и да им се осигури лесен достъп до паркове и учебни заведения.

Коментари Напиши коментар

52

От бивш зам министър

преди 1 година

Ето ви мнение от бивш заместник-министър на финансите от правителството на Симеон Сакскобургготски:"Много е важно за да има резултат от това, което се прави, да има съдържание. Отдавна не съм виждал толкова противоречив бюджет, изпълнен с неприемливи политики. Дори с тази недооценена макроикономическа рамка".А БСП са имали 204 предложения по бюджета. Познайте колко са били приети.

51

Анонимен

преди 1 година

Това за пенсиите на учителите е много вярно...да изхвърлим ГРОБ от властта и да оправим всички пенсии...това трябва да е първата задача на пенсионелите ,когато отиват да гласуват напролет срещу пълното шкафче на Борисов,за да пуснат някой лев повече в тяхното празно шкафче...

50

истина

преди 1 година

Да обобщя коментарите-Който лъже и краде, става член на БСП.Допълнение - и на ДПС- справка дебелото шкембе.