Снимка: БГНЕС

Ще отпадне спорната поправка в данъчните закони, даваща възможност на фирмите за бързи кредити да събират неустойки два пъти по-високи от размера на самия дълг, стана ясно от думите на председателя на Бюджетната комисия в парламента Менда Стоянова, предаде БГНЕС.

Още по темата

Текстовете бяха подкрепени миналата седмица на първо четене от парламента, но след реакцията на адвокатското съсловия и обществения защитник Диана Ковачева те ще бъдат оттеглени на днешното заседание на ресорната комисия, непосредствени преди гладеното на трите бюджета в пленарната зала.

"За да не се създаде обществено напрежение, ние взехме решение да ги оттеглим и да останат старите текстове в Закона за потребителския кредит. Истината е, че тези текстове не бяха обсъдени достатъчно широко, не беше взето широко мнението на засегнатите страни. Независимо от това, че в тях има положителни страни, смятаме, че в този момент е по-добре те да бъдат оттеглени и да се проведе съответното обсъждане", обясни Менда Стоянова.

Тя изрази оптимизъм, че до края на седмицата вече държавата ще има и одобрен бюджет за 2021 г.

Коментари Напиши коментар

16

Анонимен

преди 1 година

Да взимаш кредити, за да плащаш сметки, си е един вид робство.

15

защо

преди 1 година

"За да не се създаде обществено напрежение, ние взехме решение да ги оттеглим .............. смятаме, че в този момент е по-добре те да бъдат оттеглени"Преведено на разбираем език: Идват избори, но като ги спечелим....

14

Истината

преди 1 година

МЕНДА СТОЯНОВА,КОЯ ОБЛАСТ СА ГЛАСУВАЛИ ЗА НЕЯ.ЗАЩОТО ЕДНО ВРАБЧЕ МИ ИЗЧУРУЛИКА ЧЕ ТАЗИ ЖЕНА Е НЕЗАКОННО КАТО ДЕПУТАТ.