Снимка: БСП

Червената шефка Корнелия Нинова обвини управляващите, че си играят политически игрички на гърба на хората.

Поводът за това станаха новите мерки, които вчера здравният Костадин Ангелов министър обяви, но с условието, че в сряда ще бъдат обсъдени на редовното заседание на правителството.

Още по темата

„Сега чакат реакцията на хората, за да реши Борисов дали да е добрият и да пусне някои мерки, а други не. Играете си на доброто и лошото ченге, докато хората умират по стълбите и линейките“, скочи соцлидерката.

Според нея, за да направят управляващите хаоса още по-пълен, по никакъв начин новите мерки не са подкрепени с грижа за хората и бизнеса.

„Как ще компенсирате малките бизнеси, хората които остават вкъщи заради онлайн обучението на децата им“, риторично попита тя.

Нинова настоя мнозинството в НС да не обсъжда днес държавния бюджет, защото вече е неадекватен на новите условия.

Тя настоя социалните и икономическите мерки, които ще компенсират новите ограничения, да бъдат заложени в него и чак тогава да се приеме окончателно макрорамката.

Лидерът на опозицията обвини още правителството, че не е изпълнило решението на НС от 22 октомври, според което в срок от 1 месец МС трябваше да актуализира и приведе в действие Националният план за готовност при пандемия.

„Този срок изтече, а правителството не е актуализирало и не е привело в действие националния план. Това е още едно доказателство, че когато Борисов управлява, НС съществува проформа. Той убива институциите и управлява авторитарно“,  скочи Нинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase