Снимка: БГНЕС

Парламентът реши през 2021 г. минималният размер на пенсията за осигурителен стаж и възраст да бъде 300 лв., а рекордните над 5,3 млрд. лв ще отидат за здраве. Управляващите определиха бюджета като подкрепящ.

"Този бюджет нито е подкрепящ, нито е социален. Безразсъдно се харчат пари. Като безразсъден го обявиха и експерти икономисти", коментира депутатът от БСП Георги Гьоков в "Денят ON AIR".

По думите му управляващите са отхвърлили редица социални предложения като преизчисляването на пенсиите и увеличаването на парите за майчинство, а единственото, което са направили, е да увеличат минималната пенсия.

"Нищо лошо в това да се вдигне пенсията, само че не чрез осигурителната система, а чрез системата за социално подпомагане", посочи депутатът.

Според него цялата философия на бюджета е сбъркана.

"Нискодоходните групи плащат сметката в социалната система, в здравната система, плащат къде ли не. А тежестта на вноските на високодоходните групи става все по-малка", заяви Гьоков пред Bulgaria ON AIR.

Депутатът от левицата коментира и мнението на БСП относно частичния локдаун.

"Управляващите хвърлиха страшно много пари в посока овладяване на икономическата криза, пък и здравната система, но парите са хаотично разпределени и не решават проблеми. Мерките са недостатъчни", заяви той.

Коментари Напиши коментар

13

Анонимен

преди 1 месец

До Анонимен 13

Жалкото и тъжното е това, че много хора от електората им от третата възраст наистина си вярват, че членуват в социалистическа партия, която се бори за по-справедлив обществен ред.
При малцината млади членове на БСП или такива на средна възраст илюзии няма. Те са си направили някаква сметка. Затова са там.
Друга бира са повечето от гласуващите за БСП, които не са нейни членове. Те обикновено избират тази бюлетина като наказателен вот.

12

Анонимен

преди 1 месец

То и бсп не е социалистическа партия, ама...

11

Анонимен

преди 1 месец

Тоя Гошо още маската не се е научил как да си сложи, бюджета тръгнал да коментира.