Разходи и ефекти - какви промени ще предложи левицата в Бюджет 2021?

Това, което БСП предлага, не е за първи път. Ние предлагаме трайна политика на промяна на данъчното облагане, прогресивно подоходно облагане. Това каза за "Денят ON AIR" председателят на Съвета по финанси в БСП Орлин Ваташки.

Според него доходите на младите семейства и парите, които били "давани на калпак", са вид подаяние.

"Няма разлика дали си работил 30 или 40 години - получaваш една и съща пeнсия", подчерта той и допълни: "В момента се свива много сумата между минималната и социалната пенсия. Предлагаме нещо съвсем различно".

"Всяко действие на управляващите е хаотично, но не е само сега. Те така управляват. Това са хаотични и нетрайни предложения. Основните предложения от нас са за социалната сфера - при малкия и среден бизнес, общините. Идеята е общините сами да кандидатстват, а не да се раздава на удобните кметове", коментира събеседникът за Bulgaria ON AIR.

Според социалиста малкият бизнес ще продължи да има проблеми, които в началото на следващата година щели да се засилят.

"За последните месеци правителството и премирът са раздали около 2 млрд. лева, като около 900 млн. лева са за инфраструктура", допълни Орлин Ваташки.

Правителството, по думите му, закъсняло изключително много. Цяло лято бездействали и сега системата била в колапс, предвид ставащото с пандемията.

Коментари Напиши коментар

15

Анонимен

преди 1 година

То ,защото при вашето управление всичко беше по мед и масло.Властта ще я гледате още дълги години, през крив макарон.

14

Майора

преди 1 година

Абе Ваташки на кой свят живееш , не виждаш ли че с вашите лъжи никой не ви иска.Какво направихте по времето на Чернобил освен да мълчите и.да не казвате истината и да ядете специална храна?Та нали вашият любим президент, Импексова, Галева, Пинокио , отровното трио и сие казвахте че няма вирус.Та вие въведохте 10% ДДС .Спрете се с вашите лъжи , за нищо не ставате!

13

пенсионер

преди 1 година

абе другаре , що това което сега предлагате не го направихте за 20 г. във властта ?