Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

От БСП ще търсят "широк фронт" за коалиране на следващите избори, от левицата са готови и да търсят партньори за управление, каза депутатът Георги Свиленски пред bTV.

Той обаче не посочи конкретно с кого би се коалирала столетницата.

"БСП ще направи анализ на управлението на президента Радев и ще излезем с кандидат президентска двойка, която да спечели президентските избори", каза още Свиленски и отрече да забелязва обтягане на отношенията на Радев с левицата, защото той изпълнявал обещанията си към избирателите от БСП.

Още по темата

Свиленски оцени ковидмерките на управляващите като хаотични. "Хората сега са пред болниците, по фургоните и не знаят трябва ли да се тестват", каза той и предложи безплатно тестване на заразените. В болниците вече са се включили да помагат и депутати от левицата.

Лидерката на социалистите Корнелия Нинова все още е в карантина. Изписана е от болницата и се възстановява вкъщи.

"Тежко и трудно е било. Състоянието й не е било от най-леките", разказа Свиленски.

БСП няма как да бъде разцепена, смята депутатът за осемте отцепили се негови колеги, които се самонарекоха "прогресивни социалисти".

"Не бяха избрани за членове на Националния съвет и решиха да се разсърдят на партията, но след това стана ясно защо напуснаха. Седнаха на последния ред в парламента и зачакаха предложението на управляващите за да осигурят кворума на това изчерпано НС. Тези хора дават живот на правителството, което тормози българските граждани", каза Свиленски.

Депутатите от БСП са обмисляли да напуснат за постоянно парламента, но очакванията им са, че 50-60 души ще приемат закони без да има никаква опозиция.

"Затова сме там. Да спрем безумията, които правят. И за това сме там. Миналата седмица спряхме Кодекса за труда, когато беше вкаран законопроект за орязване на човешки права. С нашето напускане на залата беше спрян да бъде приет", каза още Георги Свиленски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase