Снимка: БГНЕС, архив

Финансовата рамка за следващата година бе приета на първо четене, след като бе включена в пленарното заседание извънредно.

Дебатите и по трите бюджета - на здравната каса, на държавното обществено осигуряване и държавния бюджет, бяха нехарактерно кратки, предаде БНР.

Още по темата
Догодина в хазната ще има дефицит от 3,9 на сто от Брутния вътрешен продукт, а правителството ще има възможност да тегли нов дълг до четири и половина милиарда лева.

Единствена в краткия дебат по държавния бюджет за догодина, с който за трети път се актуализира и тазгодишният, думата поиска депутатката от ГЕРБ Евгения Ангелова, която защити проектозакона.

"На така актуалния въпрос: Кой ще изпълнява следващия бюджет? Отговорът е: "Ще го изпълняваме ние до редовните избори през март" и след това, ако хората отново ни гласуват доверие. В бюджета са заложени достатъчно средства за изпълнение на мерките в рамките на следващата година така, както са предвидени", каза Ангелова в опит да обори критиките, че страната ни ще влезе в дългова спирала заради прекомерните харчове и предизборното раздаване на калпак - теза, защитена от БСП и ДПС.

Дебатите и по трите законопроекта на първо четене се проведоха при почти празна пленарна зала.

Коментари Напиши коментар

7

Анонимен

преди 1 година

ЗАЩО НЯМА ДА ГЛАСУВАМ ЗА БСП- ЕДРИ КАПИТАЛИСТИ МИЛИОНЕРИ- 2007Г ОСНОВНА ЗАПЛАТА БГ УЧИТЕЛ- 319ЛВ,УПРАВЛЯВА ЧЕРВЕНИТЕ ОЛИГАРСИ, 2020- ОСНОВНА ЗАПЛАТА- 1120ЛВ- 2021Г ОСН ЗАПЛАТА 1300 ЛВ СТАРШИ УЧИТЕЛ, ЩЕ ГЛАСУВАМЕ ЗА ГЕРБ.

6

Щерю

преди 1 година

- И защо комунизмът вирее, и е силен само сред бедни народи? - Само там им минават комунистическите лъжи и *** номера...

5

118 - кворум

преди 1 година

През 1997 година хората за малко не успяха да влязат в парламента и да линчуват депутатите, но този парламент успя да издълбае всички възможни дъна и да наруши всички възможни правилници, закони и настоящата конституция.