Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Премиерът Бойко Борисов продължава да изпълнява работните си задължения, въпреки положителния тест от днес за коронавирус, съобщават от правителствената информационна служба.

"Във връзка с множество медийни запитвания относно положителния PCR тест на министър-председателя Ви информираме, че и към момента премиерът Бойко Борисов изпълнява работните си задължения и е в постоянна връзка с членовете на Министерския съвет. Министър-председателят има общо неразположение и не се налага вицепремиер да го замества, каквато е процедурата в случай на по-сериозно влошаване на здравословното състояние на премиера", уточняват от "Дондуков" 1.

Още по темата
Както Dnes.bg съобщи, този следобед Бойко Борисов съобщи в профила си във Facebook, че е заразен с коронавирус. Към момента, по преценка на лекарите, премиерът остава на домашно лечение.

Самият министър-председател сподели, че има общо неразположение.

От СРЗИ също излязоха с официална позиция относно положителният тест за коронавирус на Борисов.

"Премиерът е уведомил Столична регионална здравна инспекция и в момента е в ход епидемиологично проучване. Премиерът също е уведомил чрез американското посолство и представителите на американската делегация, които бяха на посещение в България и имаха среща с него в петък", съобщават от столичната РЗИ.

От там допълват, че като контактни лица Борисов е посочил министъра на енергетиката Теменужка Петкова, министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков, заместник-министъра на външните работи Георг Георгиев, министъра на здравеопазването проф. Костадин Ангелов, главния държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев, Деница Желева -началник на Политически кабинет на министър-председателя и Севдалина Арнаудова от централата на ПП ГЕРБ.

Всички лица контактували с премиера Бойко Борисов през последните дни, ще бъдат поставени под карантина, съгласно заповедта на здравния министър.

Още вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase