Снимка: Bulgaria ON AIR

В Естония президентът Румен Радев коментира, че не може да се мисли само в перспективата на инфраструктурата. Държавният глава подчерта, че трябва да се полагат основите на научна свързаност.

"Не можем да мислим само в перспективата на полагане на тръби и на асфалт. Това не е само бъдещето. Инфраструктурата е важна, но, ако искаме икономика на бъдещето, ние трябва да вложим в научна и образователна свързаност", заяви той.

Радев е в Естония във връзка с инициативата за регионално сътрудничество "Три морета". Нашата страна поема нейното председателство.

Председателят на парламента Цвета Караянчева отговори задочно на президента Радев от Кърджали. Тя каза: "Асфалт трябва, както и много други неща".

Караянчева призова Радев да помогне на страната си, а критиката му да е конкретна и с ясни аргументи. Караянчева заедно със спортния министър участваха полагането на първа копка на нова спортна зала в града. Проектът е на стойност близо 4 милиона лева, а парите са отпуснати от държавата, съобщи Bulgaria ON AIR.

Малко преди началото на церемонията двайсетина души очакваха председателя на парламента Цвета Караянчева с плакати с надпис "Оставка“. Тя прие спокойно ситуацията и я определи като нормална след вчерашното искане на ДПС в Кърджали за нейното оттегляне от поста.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase