Снимка: БГНЕС

"Написаното в резолюцията за България не е ново, то е написано в докладите на Европейската комисия, на Европейския съвет. Резолюцията цели спирането на еврофондовете за България“. Това каза пред БНР Росен Плевнелиев (президент на България в периода 2012 - 2017 година).

Според него резолюцията е символ на битка за власт.

„И това, че под лидерството на президента-популист Румен Радев и с подкрепата на БСП, ДПС и ДБ ние сме още една стъпка към смяна на властта, която да отиде в ръцете на БСП, ДПС и с подкрепата на популисти като Мая Манолова, Слави Трифонов. Проблеми има, но еврофондовете не отиват да хранят вампири… Еврофондовете отиват за всички. Името на България беше охулено“, каза още Плевнелиев.

По думите му при протестите е налице двоен стандарт.

„Приветствам всеки, който протестира на принципна основа, и всеки, който дава и решения казусите да не се повтарят. Тук не сме видели много решения, а по-скоро тежка политическа конфронтация, а е време и за това. Големият липсващ тук е държавният глава, който вместо да оглавява протестите, трябва да разбере, че той е президент на всички българи и да покани всички на масата за търсене на правилните решения“, обясни той.

Росен Плевнелиев отново подчерта, че Румен Радев иска по незаконен начин оставката на Бойко Борисов.

„Радев щеше да получи властта незаконно. Той може да свали доверието си, но няма право да иска оставката на премиера. Ако Борисов беше подал оставка, щеше да дойде едно лявопопулистко правителство, а това щеше да нанесе трайни щети върху демокрацията в страната. С оставането на Борисов на власт избираме по-малкото зло. Битката между генерал Радев и генерал Борисов е безумна, безсмислена, от нея нямаме нужда ГЕРБ не са перфектни, допуснали са грешки, в края на един политически цикъл са, но битката за властта не трябва да се води чрез тотално окаляне на България с лъжи и безпринципни политики“.

Коментари Напиши коментар

308

Анонимен

преди 1 година

Радев е като рекламно лице на този , едно време изглеждаше некадърен но сравнение с Радев тоя направо си е беше злато.

307

Boko_Tikvata

преди 1 година

Не ***, а Изплювко.

306

До "Патриот&quo

преди 1 година

Радев е национален предател!Неговото име завинаги ще бъде свързано с най-голямотопредателство в историята на България!