Снимка: БГНЕС

Потомците на убийците от народния съд се прегърнаха вчера с потомците на жертвите и направиха национално предателство в ЕП в името на няколко гласа повече. Това обвинение дойде от Александър Сиди, който прочете декларация от името на ОП по повод на резолюцията, която вчера беше гласувана от Европейския парламент.

Според Сиди дискусията за върховенството на закона, предизвикана от няколко неправителствени организации, известни в България с антибългарската си дейност, се е превърнала в трибуна за пропаганда на ромски, ЛГБТИ права, гей бракове, Истанбулска конвенция, македонско малцинство и т.н.

Още по темата

"Все теми, които не стоят изобщо в дневния ред на българското общество. Нещо повече – ЕП си позволи да подлага под съмнение решение на българския Конституционен съд. Това е скандално и недопустимо. И всичко това беше подкрепено с гласовете на, наричащите себе си, български евродепутати от БСП и ДБ. Ето това е реалното лице на тези партии“, се казва още в декларацията на ОП.

„Заставаме и срещу принудителното налагане на еднополовите бракове – тенденция, методично и последователно прокарвана чрез различните механизми на ЕС. За нас това е политика, насочена срещу традиционните национални и християнски основи на българското семейство и общество. Това е политика, която категорично ни тласка в посока саморазрушаване на всички достижения на Европейската цивилизация. Категорично не можем да се съгласим и с критиката към решението на най-висшия орган в България, а именно Конституционният съд, с което Истанбулската конвенция беше обявена за противоконституционна“, каза Сиди.

Според него подобна демонстрация в момент, когато Европа е изправена пред безпрецедентното предизвикателство да оцелее икономически, политически, а може би и демографски, показва единствено добре замаскираното лицемерие.

"Недопустимо е също така хора, наричащи себе си български евродепутати, да защитават яростно една резолюция, маскирана като документ, защитаващ правовия ред и борбата с корупцията, в която се дискредитира Конституционният съд, силово се налага противоконституционната Истанбулска ковненция, говори се за сепаратизъм, права на ЛГБТИ. Недопустимо и неразбираемо е съглашателството между комунисти и демократи, които от жажда за власт, говорейки единствено за корупция – тежък проблем, с който се бори целият Европейски съюз, угодно допускат да се отварят теми, които въобще не съществуват в дневния ред на българското общество“, коментира още Сиди.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase