Снимка: БГНЕС

От вчера отношението на Европа към България не е същото, а ЕП ясно посочи, че в страната ни има корупция, липсва върховенството на закона, а медиите не са свободни. Това обяви в декларация от името на БСП Драгомир Стойнев.

Европейският парламент прие в четвъртък безпрецедентна резолюция, с която обяви, че има влошаване на положението с правовата държавата и корупцията в България.

Още по темата

Според Стойнев в продължение на 10 дни с два механизма Европа е показала корупцията и липсата на върховенството на закона.

"Първият беше докладът на ЕК, а от вчера има и резолюция на ЕП, който ясно посочва виновникът за тази корупция. От вчера Европа посочи с пръст виновните и те са от ГЕРБ и от Обединените патриоти. Досега нито един път Европа не си е позволявала да посочва България с пръст, от вчера погледът на Европа е съвсем различен и трябва да го признаем и да приемем правилното решение“, коментира той.

"Нашата демокрация е болна и тя трябва да бъде излекувана, да намерим лек, защото не е нормално евродепутатите да призовават за пълна защита на европейските ценности“, заключи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase