Драгомир Стойнев. Снимка: БГНЕС
Според БСП проектът на резолюцията, която Комисията по гражданските права в ЕП одобри днес, е звучен шамар върху управляващите.
 
Очаква се, резолюцията да бъде обсъдена по време на пленарната сесия на Европейския парламент в понеделник.
 
Социалистът Драгомир Стойнев коментира, че в проекта има един доста смущаваш параграф.
 
В него е записано, че българското правителство трябва да гарантира по-строг контрол върху начина, по който се използват средствата на ЕС и незабавно да отговори на опасенията, че парите на данъкоплатците се използват за увеличаване на богатството на лица, свързани с управляващата партия.
 
"Говорим не само за удар върху имиджа на страната, но и за директно посочване на корупционни практики от страна на българското правителство и за злоупотреба с европейски средства. Ако досега всички се бяхме съсредоточили върху един основен проблем, който е част от този проблем - именно върховенството на закона и правовата държава, вече говорим за друг проблем - кражбата на евросредства, който подлага под риск устойчивостта на публичните финанси", коментира той.
 
Стойнев обвини управляващите, че не могат да намерят начин, по който да спечелят доверието на европейците, така че ако искали да върнели авторитета на институциите, трябва да подадат оставка.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase