Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Министерството на отбраната ще отвори офертите за новите машини на пехотата. До финала бяха допуснати две компании - финландска и мултинационалната с американско участие, предава Bulgaria ON AIR.

Близо 1,5 млрд. лв. е стойността на проекта, който се придвижва с изключително забавяне. Предвижда се да бъдат закупени 150 машини за три батальонни бойни групи, доставка на системи и допълнително оборудване. както и обучение на състава

По неофициална информация сегашните оферти на финландската и мултинационалната с американско участие компании може да са над определения от България таван на цената.

Коментари Напиши коментар

86

Анонимен

преди 1 година

БТР-60 е направо за "Надин"...МТЛБ не е бойна машина, а транспортьор и влекач. Само със Дтрайкъри не става, плюс това една бригада нищо не решава. Вече се работи с батальонни бойни групи - ББГ. 2 танка, 4 БМП, другото лекобронирана техника.

85

Хм

преди 1 година

Бригада "страйкъри" като ядро на сухопътните сили. Останалото е модернизираните в ТЕРЕМ: Т-72, БТР-60, МТЛБ-М1, БМП-1, БРДМ....Плюс Хъмвита, Хамъри, GL-и....Не е зле ! Особено като начална база за по-нататъшно изграждане !

84

Анонимен

преди 1 година

Полека лека вървим към свястна екипировка за армията.