Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Премиерът Бойко Борисов и министърът на отбраната Красимир Каракачанов да дойдат в парламента и да дадат обяснение за евентуалната нова сделка с американската компания "Локхийд Мартин" за възможностите за закупуване на още 8 самолета F-16 Block 70, нови радари и оборудване.

Oще по темата
Това поиска лидерът на БСП Корнелия Нинова, която отсече, че вчера изненадващо от медиите е разбрала за срещата на Борисов с американската компания.

"Стана ясно, че МО вече е пуснало писма за придобиването на нови изтребители и друго високо технологично оборудване за модернизация на въоръжените сили. Тази информация поражда много въпроси и държим премиерът и министърът на отбраната да отговорят за какви параметри на сделката става дума, на каква стойност, предвижда ли бюджетът средства за тази сделка и за това и са новите 5 милиарда лева дълг", скочи червената шефка.

Нинова отсече, че предстои безпрецедентна икономическа и социална криза.

"Падат инвестициите, износът и вносът въртят надолу, цените растат, а доходите не, това означава обедняване, а правителството няма план за преодоляване на кризата", нападна тя управляващите.

Според нея добавката към пенсиите от 50 лева няма да реши проблемите и настоя те да бъдат преизчислени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

348

Шмайзер

преди 3 години

Ми ти си постоянно в криза, моето момиче, вземай си хапчетата!

347

Анонимен

преди 3 години

БСП почва да обвинява още от сега, та ако вземат властта да кажат.- Ми така стана, какво да направим. Тя държавата си беше фалирали преди нас, ние само я финансирахме, като купихме малкото ѝ останали имоти на 1/1000 от пазарната цена. Ама така се помага или поне ние само този начин знаем. Пък другото раздадохме на "бедния" партиен народ.

346

Анонимен

преди 3 години

Всички, които гласуват за БСП , са два вида - осъзнати мазохисти и неосъзнати мазохисти !

fallback