Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Здравният министър Костадин Ангелов упрекна депутатите, че не носят маски в пленарната зала.

Това стана след критики от страна на депутата от БСП Георги Михайлов за организацията на занятията в училищата в условия на пандемия от криза.

Още по темата
"Какъв разум и грижа показваме, когато половината от депутатите стоят без маска в затворено пространство. Това е важен пример за всички, които ни гледат по телевизията и за учениците също", скочи Ангелов по време на парламентарния контрол.

Министърът трябваше да отговори и на писмен отговор на депутати от левицата, които настояваха да им разясни дали и парламентът попада сред местата с ограничителни мерки в заповедта на предшественика му Кирил Ананиев. Ангелов обясни, че носенето на маски е задължително на закрити места.

"Какво в заповедта на министъра на здравеопазването не е ясно за носенето на маска на закрито пространство, смятам, че ние тук даваме пример. Ако депутатите, които не са лекари не го разбират, Вие го знаете много добре и аз не мога да разбера кои лекарски аргументи ни дават право да ходим без маска в затворено пространство", обърна се Ангелов към Михайлов.
 

Коментари Напиши коментар

25

к.21

преди 4 седмици

До Анонимен
Ако "наситниш", както си написал и вирусите изчезнат, премини в галоп, та да изчезне и КВ-19. Приятен ден!

24

Анонимен

преди 4 седмици

Министър към депутатите: Какъв пример давате тук като сте без маски?

------------
Коце, да се беше обърнал с този въпрос към шефа ти Боцко, който таман днес ви беше събрал да бистрите коронавируса и се беше изтъпанил през цялото време без маска, без да му пука даже от снимащите го журналисти.
Толкоз за ползата, необходимостта и задължението да носим маски.
Ай сиктир.

23

немо

преди 4 седмици

Те нали са нещо повече от другите хора, няма да се заразят, уж де. До толкова са се самозабравили, че дори будни сънуват, че са в някакъв друг свят.