Снимка: БГНЕС

"България не трябва да предефинира пътя си, а да се върне на пътя на Филип Димитров и Иван Костов", заяви бившият кмет на Плевен и бивш депутат от ОДС Найден Зеленогорски пред БНР.

Според него протестите са постигнали голяма част от целите си и подчерта, че партньорите на България в Европейския съюз и НАТО вече са наясно какво се случва в страната ни:

Още по темата
"Те са наясно, че крехката българска демокрация е обхваната от една политическа каста и това изсмуква жизнените сокове на обществото", смята лидерът на гражданско сдружение "Достойнство на един народ" (ДЕН).

Според Зеленогорски хората няма да се предадат и „няма да бъдат успокоени с тактически маневри като проект за нова Конституция или експертно правителство". Той подчерта, че гражданите не протестират за това, че са гладни, а заради накърнено достойнство.

Зеленогорски определи поведението на властта като действия на принципа "След нас и потоп".

Лидерът на новото движение посочи още, че "Достойнство на един народ" ще участва на предстоящите парламентарни избори. Зеленогорски подчерта, че ДЕН е с ярка дясна политическа ориентация, близка до ДСБ и изповядва ценностите на Европейската народна партия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase