Бойко Борисов инспектира строителството пътен възел "Славяни" на магистрала "Хемус", който е връзката с отсечката Ловеч – Плевен. Подробна информация за строителните дейности му даваше зам.-регионалният министър Николай Нанков.
 
"Уникално съоръжение. Не можете да си представите какво правят българските строители от цялата страна. Уникално нещо и огромен напредък. После по тунела и моста ще се минава за 10 секунди. Като се каже Дунавска равнина и хората мислят, че е равна. Идете и кажете на младите хора тук какво се прави. Тук като гледам само в този участък са над 1000 машини", заяви Борисов в село Славяни.
Още по темата
"Заслужава си от Discovery, които правят строежите, да видят този строеж, защото е рядко труден", допълни той. 
 
"Само по 52-километровия участък на АМ "Хемус", между "Боаза" и разклона Плевен-Ловеч, има над 20 големи мостови съоръжения. Поклон пред труда на строителите. Въпреки пандемията, въпреки кризата - работата не спира", каза още министър-председателят.
 
Премиерът не пропусна да направи и политически коментар. 
 
"Не сме се отчаяли, напротив ясно се вижда - едните, които работят, какво правят, и се вижда другите какво искат. Искаме да се предадем, но няма на кого. Ако станат и си кажат програмите, народът ще ги избере, има избори скоро", каза Борисов.
 
Всяка негова дума бе посрещната с възгласи "Бойко, Бойко" от неговите симпатизанти.
 
Борисов пък обща, че за 2-3 години, с тази инфраструктура, Северът ще навакса изоставането от Юга. 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase