Снимка: БГНЕС

"Протестът е лявата алтернатива на статуквото. Независимо от целите на този протест резултатите от него ще бъдат, че той ще бъде лаборатория на лявата политическа алтернатива в България". Това каза в ефира на bTV Петър Москов, лидер на КОД и бивш здравен министър във втория кабинет на Бойко Борисов. 

"Лидерите на този протест са президентът Румен Радев, избран от БСП, самата БСП и нещо, нарекло се "Отровно трио", което беше предизборният щаб на Мая Манолова, а тя е БСП", изтъкна Москов. 

 
Според него "Демократична България" представлява формация, която не може да бъде представителството на българското дясно. 
 
Москов заяви, че КОД има за цел през следващите месеци да създаде нова широка дясна коалиция. Лидерът на формацията уточни, че тя трябва да бъде консервативна и съсредоточена върху националния интерес. 
 
"Още следващата седмица КОД ще излезе с декларация за основанията за формиране на такъв десен алианс, ще търсим разговори на базата на тези наши виждания с партиите в патриотичния съюз - НФСБ, ВМРО и СДС", каза още Москов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase