Снимка: БГНЕС
Десетина души от протеста, сред които представители на "Системата ни убива" и на "Изправи се. БГ" на Мая Манолова са влезли в сградата на Народното събрание. Те са допуснати до деловодството на парламента, което е разположено в фоайето до входа към бул. "Дондуков".
 
Носят декларация до 240-те депутати и се заканват, че няма да си тръгват, докато тя не бъде подписана от всички народни представители.
 
Депутати от БСП вече са се срещнали с протестиращите и са обещали да обсъдят въпроса на заседание на ПГ.
 
"Много вероятно е те да подпишат", коментира Никола Вапцаров от "Изправи се. БГ" във видео от фоайето на НС в своя Facebook профил.
 
"Ние сме мирни граждани. Искаме всеки един депутат да допише тази декларация, с която безусловно подкрепя протеста, иска оставката на Гешев, заявява несъгласието си с новата Конституция и доброволно подава оставката си и така парламентът се разпуска", посочи той.
 
Протестиращите се заканват да не напускат НС, докато не се срещнат с всички депутати.
 
Внесли са декларация и в МС, с която премиерът Бойко Борисо подава оставка.
 
"И ако той си подаде оставката, ще си тръгнем оттук - в противен случай оставаме", обясни Вапцаров.
 
Ваня Иванова от "Системата ни убива" добави, че са протестиращите са внесли писма и до президента, до омбудсмана, до ЕК.
 

Коментари Напиши коментар

162

Dinosaurus

преди 5 месеца

Мая Манолова: сестра Галева, бивш депутат от НС, която си подаде оставката, за да стане омбудсман, обаче в последствие и това захвърли, за да става кмет на София. Оглави "системата ни убива" и разгони наистина страдащите, загрижени и разумни майки.
Сега превзе с взлом и НС, от което сама се отказа и тръгна да иска от всички депутати "самоволно" да се уволнят + Гешев + Борисов (и може би да си направят харакири). И която наричаше "тълпа" други протеститащи, когато беше в НС
Позор !!!

161

ПРОСТИ СЕЛЯНИ

преди 5 месеца

Чистачката на парламента незабавно да подаде оставка!

160

Георгиeв

преди 5 месеца

Много ги е яд,чак ще се пръснат от яд троловете президентски,на Мая-та,на отровените и на Нинова,че хората не тропкат хорце по тяхната музика ,а си отстояват гражданските права и смело заявяваме мненията си БЕЗ ДА НИ ПЛАЩАТ КАТО НА ТЯХ !!! Излиза,че само плюещите и храчещи,всяващи смутове в държавата имат права,а всички останали ТРЯБВА да ги слушаме и да се "уповаваме " от техните глупости ?! Дач,ама -не ! Не са познали!!!