Общ преглед
Депутатите от "Воля" нарушиха парламентарния дрескод и вместо с костюми днес отидоха на работа с тениски с надпис "Аз съм Марешки".
 
Причината за това стана ефективната присъда от 4 години затвор, която постанови съдът за лидера на партията и зам.-председател на НС Веселин Марешки за рекет и изнудване.
Още по темата
Присъдата не е окончателна и подлежи на обжалване.
 
От името на ПГ на "Воля" Пламен Христов призова: "Долу ръцете от Веселин Марешки".
 
"Преди два дни цяла България стана свидетел как беше направен опит да бъде очернен един достоен човек, който е помагал на хиляди българи. Когато всички партии се сменяха на власт, той помагаше на бедните хора, и сега им помага като се бори срещу картелите", скочи депутатът в декларация.
 
Според Христов е направен опит да бъде употребен един почтен предприемач и политик за заблуда на Брюксел, че в България има истинско правосъдие.
 
"Жалък опит е това. Ние изразяваме категоричната си позиция против човек, който е създал хиляди работни места. Няма да допуснем някой да лъже Брюксел за сметка на неговата жертва. Ако мълчим сега, утре всеки едни може да бъде дискредитиран и притиснат с подобни манипулации", настоя Христов.
 
По думите му това е саморазправа и с една млада партия като "Воля", която е успешен проект срещу бедността и картелите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар