Снимка: Bulgaria ON AIR.

Най-голямата опозиционна партия в парламента - БСП, гласува и преизбра своя лидер Корнелия Нинова. Снеха ли изборите съществуващото напрежение в партията?

"Безспорно има криза в БСП, което не значи, че е невъзможно партията да бъде в кондиция тепърва", коментира депутатът от БСП Антон Кутев в студиото на "България сутрин". Според него продължават да съществуват вътрешни противоречия в партията.

"Следващото, което Нинова трябва да направи, е да премахне линиите, които стоят в партията, а не да ги задълбочава", посочи Кутев в ефира на Bulgaria ON AIR.

Депутатът сподели, че единственото му разочарование от изборната кампания за нов лидер, е в това, че реториката на партията трябвало да бъде на много по-задълбочено равнище.

Още по темата

"Нинова трябва да даде отговорите как ще променим живота на хората", подчерта Кутев.

По негови думи опитът да се направят вътрешни избори е бил добър. Социалистът добави, че БСП работи доста сериозно по отношение на своите избиратели.

"Със сигурност част от напрежението ще бъде разсеяно с ясното лидерство, в което няма съмнение. Ако Нинова промени напрежението в работата си, това може да бъде много добър старт за БСП", заяви депутатът от левицата и обяви, че е важно опозицията да даде ясна концепция как ще промени държавата.

"ГЕРБ е приключен политически проект по отношение на управлението в България", смята Кутев. Според него БСП би направила огромна грешка, ако излезе от парламента.

"БСП е силна, защото е парламентарно представена сила", коментира той, според когото сега е времето за реален парламентарен натиск.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase