Снимка: БГНЕС

"Аз съм дълбоко потресен от това, което се случи само преди седмица, когато президентът отиде в Народното събрание, изправи се пред полупразната зала и каза: Искам оставката ви", т.е. държавният глава брутално наруши Конституцията и законите на държавата пред очите на целия народ", каза пред БНТ президентът Росен Плевнелиев.

"Днес не сме чули нищо от БСП, още повече от техния президент Румен Радев, който постоянно повтаря първо оставки, пък после ще видим какво ще правим", каза Плевнелиев.

Още по темата

"От гледна точка на интереса на обикновения гражданин, на обикновения избирател, днес трябва да си дадем сметка къде се намираме всъщност. Има сблъсък на два лагера. Едните яростно искат оставките на другите, същевременно обаче няма никакво доверие, самият президент на Републиката отказва да играе мост между едните и другите. Отказва да играе ролята на държавен глава, такава каквато е присъща на един демократично избран президент, не на демократична парламентарна република", продължи Плевнелиев.

По думите му се намираме се в една критична ситуация. "Не е важна съдбата на правителството или на парламента. Важно е обаче как ние като нация имаме план да минем през тази криза, така че да надградим, а не да нарушим нашата демокрация и да дадем отново ускорение на европейското развитие. За мен като обикновен човек това е важно", категоричен бе Плевнелиев.

Коментари Напиши коментар

311

В 3-ка на властта

преди 1 година

Колкото и остроъгълен или тъпоъгълен да е един триъгълник, вътре само за 180 градуса може да се дискутира, без да се загуби предмета, понятието и разбирането за триъгълник.

310

Краси

преди 1 година

Роска,гледай си децата,чукай си млада женичка,харчи си паричките/имаш много/!Не се занимавай с политика-Винету те унижаваше !

309

Анонимен

преди 1 година

До 294А сега ми обясни как един интелигентен човек се беше оставил да го унижава една мУ..тра пред целия народ като го пляска зад врата, аз виждам само един начин.. явно на рп му харесва само мирисът на парите, доаройнството ряпа да яде...