Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Депутатите, които участваха в днешното пленарно заседание, напуснаха без проблеми сградата на парламента, около която има засилено полицейско присъствие, съобщава БТА.

Вместо да заседават до 14 ч., както предвижда Правилника за дейността на НС, те приключиха работния си ден още в 11 ч. поради изчерпване на дневния ред за четвъртък.

Още по темата
Шефката на парламента Цвета Караянчева опита да запълни времето на депутатите пълноценно като предложи обсъждането на промените в бюджетите на НЗОК и на Държавното обществено осигуряване, да се проведе днес, а не както предвижда седмичната програма в петък.

Оказа се обаче, че няма нужния кворум за гласуването на поправките.

След като приключиха работата си, голяма част от тях използваха входа откъм бул. "Дондуков", а други входа от страната на Националната художествена галерия.

Николай Хаджигенов от "Отровното трио" обяви от трибуната на протеста, че депутатите са излезли от служебния вход на парламента на бул. "Дондуков" и ги призова да не се връщат.

Депутатът от ГЕРБ Тома Биков разговаря с протестиращи до сградата на парламента. Част от бул. "Дондуков" в близост до Ларгото е блокиран, но трамваите се движат нормално.
 

Коментари Напиши коментар

9

Анонимен

преди 1 месец

След като те могат да си напускат работното място значи всички ние можем да ходим на работа когато ни харесва

8

Анонимен

преди 1 месец

Ами те си ходят на работа когато си поискат тогава и аз да си ходя на работа когато ди поискам и всички Вие хпдете на работа когато Ви харесва това Ви казват от Парламента Утре на който не му се ходи на работа ами да не ходи след като тска Ви показват народните представители

7

До3

преди 1 месец

преди 2 часа
13 3
Те така или иначе трябва да тренират напускане на парламента.#######Разбира се.Месец март.