Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Депутатите, които участваха в днешното пленарно заседание, напуснаха без проблеми сградата на парламента, около която има засилено полицейско присъствие, съобщава БТА.

Вместо да заседават до 14 ч., както предвижда Правилника за дейността на НС, те приключиха работния си ден още в 11 ч. поради изчерпване на дневния ред за четвъртък.

Още по темата
Шефката на парламента Цвета Караянчева опита да запълни времето на депутатите пълноценно като предложи обсъждането на промените в бюджетите на НЗОК и на Държавното обществено осигуряване, да се проведе днес, а не както предвижда седмичната програма в петък.

Оказа се обаче, че няма нужния кворум за гласуването на поправките.

След като приключиха работата си, голяма част от тях използваха входа откъм бул. "Дондуков", а други входа от страната на Националната художествена галерия.

Николай Хаджигенов от "Отровното трио" обяви от трибуната на протеста, че депутатите са излезли от служебния вход на парламента на бул. "Дондуков" и ги призова да не се връщат.

Депутатът от ГЕРБ Тома Биков разговаря с протестиращи до сградата на парламента. Част от бул. "Дондуков" в близост до Ларгото е блокиран, но трамваите се движат нормално.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase